a

Silk Ferries

Face Roller

autorka: Valeria Cascino

Face Rollers neboli obličejové válečky jsou všude kam se podíváte. Chlubí se jimi nejen beauty fajnšmekři, posedlí vším, co je jen trochu stylové a trendy, ale už i široká veřejnost. A přiznávám se, mám ho doma také… ale už se mě neptejte kolikrát jsem váleček ze skříňky vytáhla. Doma mám obsidianovou variantu, ale naleznete je i v mnoha jiných. Mezi nejrozšířenější patří růženínový nebo jadeitový. Každý kámen má trochu jiné účinky, včetně těch metafyzických.

Mýtus?

Ovšem na tuto stylovou věcičku není pěna pouze chvála. Dermatologové vnímají válečky spíše jako zbytečnost, která plně nenahradí tolik důležitou obličejovou masáž. A protože my v Silk Ferries nabízíme ošetření, kde se společně s obličejovou masáží využíváme i tyto pomůcky, tak jsme se na to rozhodli pořádně podívat.

Historie válečků sahá až do časů císařské Číny, kdy jadeitové válečky byly využívány tamní elitou pro udržení krásné a jasné pleti bez vrásek. Tvrdí se také, že benefity jadeitu či růženínu byly při masážích využívány v antickém Egyptě, Římě anebo u Májů.

Opravdové účinky

O tom, proč používat válečky se toho napsalo spoustu. Ovšem málo co bylo přesné. Co je důležité, že válečky při masáži působí na lymfatický systém a stimulují prokrvení v pleti. Toto napomůže lépe absorbovat použité kosmetické produkty a živiny se tak dostanou i do hlubších vrstev pleti. Rozprouděný lymfatický systém napomůže se zbavit otoků v obličeji a očním okolí a odplaví toxiny z pleti.

Zlepší mikrocirkulace a lymfatického systému napomůže pleti získat zpět pevné kontury, stimuluje tvorbu kolagenu a elastenu, vylepší tón pleti a zlepší se celková hydratace.

Spirituální účinky

Každý z válečků má také své fyzické i údajně metafyzické účinky. Nejčastější je jadeitová varianta. Jadeit se využíval v Tradiční Čínské Medicíně po staletí. Věří se, že vyzařuje silnou ochranou a léčivou energii. Díky vysokému obsahu hořčíku, železa a vápníku je schopný jadeitový kámen nasát a izolovat jak teplo, tak chlad po dlouhou dobu. V případě použití na obličej pro nastartování lymfy, doporučujeme dát na chvilku do mrazničky. Pokud se, ale váleček chystáte použít na nohy či chodila, nechte ho klidně zahřát na slunci pro lepší uvolnění svalstva.

Další velmi častá varianta válečku je v provedení růženínu. To je krystal, který ve vás při masáži má probudit lásku a nastartovat procesy samoléčby. Výhoda použití růženínu je, že zůstává dlouho chladný a tím skvěle zklidní podrážděnou pokožku. Egyptská bohyně Isis byla známá svou nadpozemskou krásou a neutuchajícím mládím a mnoho z těchto kvalit bylo také přisuzováno růženínu. Proto pověst praví, aby si Isis udržela svou krásu a mládí, tak si růženínem masírovala čelo, tváře a oční okolí a zabránila účinkům stárnutí.

Obsidiánovým válečkům se zase přisuzují hloubkově detoxikační účinky, které napomohou odplavit nečistoty, údajně se hodí na smíšenou až mastnou pleť. V čem je však obsidian jedinečný je, že dokáže skvěle působit na vnitřní pocit nepohody a stresu. Svým působením dokáže uvolnit veškerou negativitu a navodí pocit vyrovnanosti a klidu.

Verdikt Silk Ferries

Ať už věříte v metafyzické vlastnosti válečků nebo ne, jedno je o však jisté. Válečky/rollery svůj účinek mají, a to hlavně díky masáži, která má povzbuzující účinky na náš organismus. Ovšem kosmetické ošetření s masáží od profesionála nahradí jen těžko. Ale jsou skvělým doplňkem k péči o pleť a málokdo z nás umí domácí masáž obličeje. Jednoduchost – proto jsou rollery tak oblíbené a pokud chcete pro sebe a pro svou pleť udělat něco více než jen kosmetiku jednou měsíčně, určitě si roller pořiďte. Sedněte si večer k televizi, a jezděte 🙂 Stačí jen nanést olej nebo krém a 15 minut denně. Seženete ho I u nás, v setu od Elemental Herbology At Home Facial, kde ho najdete s hydratačním krémem a rozjasňující plátýnkovou maskou.

Jak na to

Nevíte, jak začít? Stačí se řídit těmito pěti jednoduchými kroky.

  1. Pohodlně se usaďte a začněte válečkem jezdit od krku směrem nahoru k čelisti. Tlak by měl být střední až silný, ale stále příjemný. Každý tah 5–10× zopakujte.  Doporučujeme začít ze strany krku a jet postupně tahy až ke středu krku, a to celé zopakovat z druhé strany.
  2. Poté jezděte válečkem pod čelisti, v oblasti, kde ti požehnaní z nás tam mají podbradek :). Začněte pod bradou a ukončete tah u ucha. Zopakujte 5–10×, poté přejděte na druhou stranu čelisti.
  3. Přesuňte se do středu brady. Jezděte válečkem šikmo, směrem k uchu. Tyto pohyby provádějte po celé šířce tváře až k očnímu okolí.  Tento krok má 5–10× opakování. Poté se přesuňte na druhou stranu obličeje.
  4. Oční okolí rozmasírujete jemným tahem od vnitřního oka směrem do ztracena ke spánku. Zopakujte 5–10× a přejděte na druhé oko.
  5. Jezděte svisle válečkem od obočí směrem k vlasové linii. Tímto stylem si rozmasírujte celé čelo a opakujte 5–10×.

Odeslat komentář